Over Charlie 

foto 4

In 2020 was het zover om in de massage verder te gaan. Ik wilde dolgraag in stilte werken, na alle hectiek in de gehandicaptenzorg en, daarvoor, de praktijken van de fysiotherapie.

In 2018 ben ik in Duivendrecht terechtgekomen. Na een langgerekt studentikoos bestaan in de Indische Buurt Amsterdam. Ik ben opgegroeid in Bussum en kom uit 1973. Na de middelbare school kwam ik in Amsterdam terecht. Ik had een paar colleges rechten genoten, maar dat was mij veel te ongrijpbaar. Vanuit de sportwereld, want ik was ongelofelijk sportief, koos ik uiteindelijk voor het vak fysiotherapie. Ik ben daarin in 1998 afgestudeerd. Ik heb het vak gedurende 10 jaar uitgeoefend waarna ik nog lange tijd de Gehandicaptenzorg ben ingegaan.

 Ontwikkelingen in massage

"Het is mooi om het lichaam centraal te zetten. In de onafhankelijke vorm, zonder tijdslimiet, met een grote zeggenschap voor de persoon die het ondergaat"

.............Ik had echt wel wat bij te leren, want ik kon eigenlijk alleen maar klachtgericht werken. De Academie heeft me geleerd om veel meer contact en ontspanning te creêren. Na twee en een half jaar was ik in opleiding zijn beu. Ik wilde mijn eigen koers gaan, al wist ik toen nog niet welke dat was. Het heeft inmiddels geleid tot onder andere intuitieve massages, energetische massages, aanraking op veel meer dan alleen spieren, en een breed pakket van ontspanning tot aan technieken uit de Thaise massage. Maar als (ex) fysiotherapeut kan ik ook een behandelende gewone massage nog altijd waarderen en leuk vinden om te doen.

Ik heb twee kinderen die alweer op de middelbare school zitten en ik geniet van de stilte en de lichte woning in Duivendrecht. Mijn praktijk is gevestigd in mijn woonhuis op de eerste verdieping. De ruimte is op de vide, en vrij groot en sfeervol.

De massages vinden plaats op een zachte bank of mat op de grond en zijn altijd in overleg met wat je op dat moment wilt of wat je lichaam aangeeft. Het gaat gepaard met concentratie, wat betekent dat ik niet veel praat, of veel vragen stel.

Welkom !

 

 

fotoo2

Ik vind het leuk om me dingen af te vragen over wat zich in jou afspeelt. Maar ik heb nul antwoorden. Je lichaam wel. Maar die praat niet. Dit vind ik een van de moeilijkste dingen om te vatten. Dat je echt wat hebt aan het voelen. Dat je daardoor dichter bij jouw persoonlijke en juiste koers komt. Je eigen zielsmissie.

Beste,

Mijn massages zijn op geen enkele manier erotisch van aard. Dat zullen ze ook niet worden in de loop van de tijd/massages. Ondergoed blijft tijdens de massage aan.

Hieronder zie je een vermelding van waardevolle collega’s en tevens holistisch masseurs, die mij ondersteunen in het vak, en andersom. Ze zijn werkzaam in regio Utrecht en Amsterdam en een aanrader voor wie Duivendrecht te ver is!

Els Stam: voor coaching in bredere zin www.stamdebasis.nl 

Arjan Bikker: voor de betere aandacht en therapeutische insteek www.zinrijkmassage.nl

Jessica Felsenthal: voor ademwerk en voetreflexologie www.essenceofpresence.nl

https://www.tussenhuidenhemel.nl/wp-content/uploads/2022/05/cropped-cropped-4-1.png
top 20 beste massagesalons, ik zou er zeker voor in aanmerking komen
een trap omhoog