Meer over mijn massages

Massage is aanraking. Dat kan overal en met elke intensiteit. Kom je om te genieten van zachte aanraking of wil je juist stevig tot pijnlijk worden gemasseerd. Kom je om van klachten af te komen, of met een andere reden. 'No pain no gain' of de zachte heelmeester? En wat vind je prettig. We zijn er allemaal anders in.

spier

Een massage op je spierlaag: De technieken zijn (met hele hand/onderarm of alleen een of meerdere vingers) drukken, kneden, strijken, er overheen of meer door de spier heen. Duwen en strijken op aanhechtingen. Groot of gedetaileerd. Je kunt nog kloppen/tapoteren, maar dan heb je de technieken wel zo een beetje gehad.

huid

Aanraking van je opperhuid: Lichte of stevigere bewegingen met vingers of nagels over je huid kunnen veel sensaties teweegbrengen, neem eens kippenvel. Lokaal als ook elders kan het gaan stromen. De huid is als een netwerk en communiceert van top tot teen. De huid bezit vele malen meer gevoelszenuwen dan bijvoorbeeld spierweefsel.Dat maakt deze aanraking interessant om te gebruiken en tevens zeer prettig.

botten

Aanraking van bot-en peesweefsel. Rondom je botten en pezen is vaak plaats voor energiebanen. Deze lopen bijvoorbeeld langs je ruggegraat en onder je enkel botjes. Het is aangenaam om aangeraakt te worden op je botten en je gewrichten via druk en strijken. Ook hier raak je aan het grote netwerk wat je lichaam gebruikt om te communiceren. Trouwens, veel meridiaan punten liggen in gootjes langs je botten. Het kan dus ook voor andere effecten zorgen dan alleen de gevoelssensatie.

bindweefsel

Aanraking van je onderhuid: Deze techniek is rollend, wringend of rekkend. Het gevoel kan wat scherp zijn daar waar huid is verkleefd aan de onderlaag. Het rollen doe ik langzaam zodat je nooit meer pijn krijgt dan je aankunt. Voor mensen met een huidfetisj (zoals ik) is dit een heel prettige manier om tal van gevoel in het lichaam op te wekken. Ook in deze laag is het netwerk van communicatie actief over je hele lichaam. Met name je organen zijn betrokken bij deze onderlaag van je huid.

Two hands emanating healing energy.

Aanraking van je energetische lichaam.  Constant zoek ik je energie op met mijn handen en daar maak ik voelbaar contact mee. Meer is het niet, maar het kan toch zeer verrassend uitpakken. Energie en je fit voelen, dan wel zeer ontspannen, hangt nauw samen. Je energetisch lichaam begint al meters buiten je lichaam. Al voor de massage begint hebben onze energieen elkaar allang verkend en informatie uitgewisseld. De energie komt samen in kernen, die beter bekend staan als chakras.

Wat ik doe is geen Reiki en geen magnetisme. Ik ben niet bewust bezig met energetische problemen oplossen. Zo wonderlijk is het niet.  Wat ik doe heeft zijn oorsprong in de witte Tantra. Ik maak connectie met jouw energie, en maak de weg vrij om te mengen met die van mij. Dat kan iets veranderen, er kan iets gaan stromen, je kan emotioneren, je kunt gebieden sterker voelen. Er gebeurt waar jij en je lichaam aan toe zijn. Omdat ik dat vantevoren niet weet raak ik meerdere malen aan gebieden, zodat elk chakra de kans krijgt om te spreken, als het wil.

 

Waar wil je eigenlijk dat er wordt aangeraakt. Iedereen vindt iets anders prettig. Het is altijd goed om verder te kijken dan je rug.

rug 2

Rug: meestal gekozen. En, werkpaarden als we allemaal wel zijn, heel begrijpelijk, om de rug een beetje te willen ontlasten. De rug heeft wel beperkingen. Vaak is het gevoel van de rug minder groot dan het gevoel in andere gebieden. Bij de rug horen ook je heiligbeen en bekkenregio. Veel spanning kan daar zitten als gevolg van bijvoorbeeld angst (billenknijpen).

hoofd

Hoofd: Lekker veel gevoelssprieten. Als je wilt voelen, zijn je hoofd en gezicht behoorlijk aangewezen. En wees eerlijk, wanneer wordt je nou eens ongegeneerd over je hoofd en gezicht geaaid?

voeten

Voeten: Deze zijn je lichaam in het klein. Raak je hier aan, dan raak je indirect aan het hele lichaam. Ben je rustig in je vel, dan zul je ook echt de aanraking via je voeten naar delen van je lichaam voelen stromen. Organen kun je van hieruit beinvloeden. Mag ik niet aan je voeten komen? Dan zijn er delen van je lichaam die je afschermt. Dit is vaak snel over, als je je er maar aan over geeft. Genoeg te ontdekken dus.

benen 1

Benen: het ondergeschoven kindje. Hoe lief ben je voor je benen? Moeten ze altijd voor je werken en kijk je er verder niet naar om? Dat soort dingen kom je wel tegen als we de benen masseren. Er zitten veel schakels in je benen. Over verbinding gesproken.

armen

Armen: als je wilt meten hoe het gaat met je spanning dan kun je dat vrij snel aan je armen afmeten. Kun je ze overgeven aan mij of hou je ze bij je. Overgave en ontspanning kun je via aanraking van je armen dan ook zeker leren.

buik

Buik: voor velen best spannend. Je wordt aangeraakt in je kwetsbaarste gebied. Maar misschien is het daarom wel zo bijzonder. Dat laat je niet zomaar toe, daar is vertrouwen voor nodig. Mij beter leren kennen bijvoorbeeld. Via de buik heb je toegang tot een groot energetisch veld. Bij de chakramassage komt deze dan ook aan bod. In de buik kan er zeker wat in de schaduw zitten, gepantserd als we vaak zijn. Aanraken gebeurt zonder erover te praten. Voelen en kijken wat ontstaat. Dat kan veel of weinig zijn. En elke keer anders. Zo leer je je schaduwplekken kennen.

leeg