Chakra massage

Chakra massage, een energetische opsteker waarbij je energiek wordt, of juist heel ontspannen. Je weet nooit wat de massage je precies brengen zal. Ook ik heb geen vast plan en laat me veelal intuitief leiden.

Deze massage geef ik in overleg en met voldoende wederzijds vertrouwen. 

Chakra massage is een uitstekende manier om je lichaam te onderzoeken, te voelen, te ontspannen en de energie te laten stromen. 

De grote chakrakernen in je lichaam tellen er 7. Buiten je lichaam zijn er ook een aantal, en de verbinding met alles om je heen is oneindig. Energieen in de vorm van magnetisme, trilling, kleur... We zien er niets van en kunnen ons er niets bij voorstellen. We zijn echter in totaalheid verbonden. Dat kan een prettig idee zijn. Deze massage is bedoeld om je te laten voelen dat de kernen er wel degelijk zijn, en wat ze voor je doen. 

Er is geen garantie. Misschien voel je er helemaal niets van. Zeker als je er nog nooit bij stil hebt gestaan is het mogelijk dat je er minder van voelt. Maar je moet een keer beginnen toch?

De benadering voor vrouwen of mannen is echt anders en dat is ieders individuele beleving ook. Goed afstemmen is dus erg belangrijk omdat we allemaal zo anders zijn. Daarom geef ik de massage alleen in overleg en als we elkaar al een beetje kennen. 

De massage duurt ongeveer twee uur.

Wat en hoe:

Ik kan van alles doen maar geen massage is hetzelfde. Ik gebruik zoveel mogelijk mijn idee op het moment. Ik raak aan je lichaam, je innerlijk en je energieen. Daar bewust en respectvol mee omgaan is wel het minste wat ik kan doen.

Vertrouwdheid met elkaar en openheid in onze communicatie zijn belangrijke aspecten om de massage prettig te kunnen geven en ontvangen. De massage kan nooit falen. We zijn precies diegenen waartoe we op dat moment in staat zijn. Maar mijn best zal ik altijd doen. 

We masseren op een zachte mat op de grond. De chakramassage gebeurt met verschillende technieken in dienst van de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether. Elk lichaamsdeel is belangrijk en kan van pas komen zodat de chakra's optimaal worden aangesproken. Strijken, duwen, kneden, wrijven, lichte aanraking, vertragende aanraking, energetische aanraking, verbindende aanraking, het kan er allemaal inzitten.

De chakra's zijn het duidelijkst voelbaar op de middenlijn van je lichaam op bepaalde plaatsen. Ik voel ze als energie die door mijn hand en arm gaat en ik voel ook de resonantie daarvan met mijn eigen energie. Ik zie de kleuren niet en toveren kan ik al helemaal niet. Het voelen en de concentratie doet veel mensen echter goed. (Naast de uitgebreidheid van de massage, want de technieken hebben ook gewoon hun uitwerking)

  "Chakra energie komt op wanneer je totaal ontspannen bent"

Effecten chakra massage:

Zowel in elk chakra als tussen deze zeven behoort een continue uitgebalanceerde energiestroom te bestaan, maar kan best eens uit balans raken. Lichamelijke spanning, pijn, blessures maar ook starheid en jezelf beperkende overtuigingen kunnen hierbij betrokken zijn. Gedurende de massage(s), meestal gaat dit niet over een nacht ijs, kan de mogelijkheid ontstaan dat een chakra energetisch herstelt en spanningen het lichaam verlaten.

Mijn ervaring is dat je geen enkele controle hebt over de uitwerking van de massage, noch hoe je deze ervaren zal. Het is maar net hoe je pet staat. Een intensieve en energetische massage helpt wel om in de beleving van je lichaam te komen. Ik ben zelf na een massage vaak een hoop wijzer, al snap ik lang niet altijd waarover en waarom.

Meer weten van chakra's? Anodea Judith's "Handboek Chakra Psychologie" is toegankelijk voor de leek, heel herkenbaar voor iedereen en beschrijft ook nog oefeningen die je zelf kunt doen.

tijdens chakramassage
een plaatje van de vertegenwoordiging van chakras in het lichaam
energetische of tantra massage, ik leg met dit plaatje uit waar de chakra's voor staan
het boek van Anodea Judith wordt op mijn opleiding gebruikt voor de chakra massage. Een boek dat de relatie legt met al onze kennis uit de psychologie en de pedagogiek
Two hands emanating healing energy.