Satori !

Satori!

Het moment is er. Ineens ben je er weer.

Hoe herken je fysiek je 'nu'? Je kunt het gewaarworden maar niet erover nadenken (het woordje 'na' in nadenken zit daar niet voor niets). Elke keer als je het 'nu' voelt en viert als een feest der (h)erkenning komt het vaker bij je terug.

Je pupillen verwijden zich, en je neusvleugels mogelijk ook. Zonder dat je het express doet, ben je ineens wakker en alert. Je snuift en kijkt en je WEET dat je reactie goed gaat zijn, wat er ook gebeurt. Je voelt je onbeschrijfelijk goed.

Ik keek een voetbalwedstijd van mijn dochter, het goal kwam, en mijn eerste gedachte was: 'Ohwww, ik kan het niet terugkijken in de herhaling'. Dat vind ik dan wel even wennen. Daardoor ga ik anders, alerter kijken. Want je weet dat je maar 1 goal per keer kunt zien.

Zo ook iets dergelijks met tekst of voice berichten; Je kunt ze voortdurend teruglezen en beluisteren. Dat verleden telkens opgraven haalt je uit je 'nu'. Als je op een bericht rekent, een antwoord verwacht, ben je alweer bezig met het verleden (Het enige wat helpt is alle berichten wissen en geen nieuwe verwachten). Leg weg dus.

Stel, je ligt hier bij mij op de bank of op de mat. Je betrapt jezelf erop dat je je ogen weliswaar gesloten hebt, maar achter je oogleden staan ze klaar voor informatie. Waarschijnlijk zijn je ogen naar voren en iets omhoog gericht. Je ademt nauwelijks hoorbaar en rustig. Alle aandacht is geconcentreerd, alert en gericht op hetgeen je voelt. Wedden dat het puntje van je neus ineens warmer wordt? Het is heel vrolijkmakend en een van de hoofdredenen voor een massage. Als ik mijn werk goed doe tenminste.

Ik bedacht mij dit allemaal in de auto toen ik plots in het 'nu' zat, en terwijl ik het opschrijf zit ik allang niet meer daarin. Ik kan het bedachte nog wel precies zo opdreunen. Ik voel me duidelijk een stuk minder 'onbeschrijfelijk goed' dan toen in de auto.

*Echhard Tolle - Een nieuwe aarde p. 135

Fijne dag

Charlie